80 prosent varmere med supervindu - Vestlandet

/ Vestlandet

Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Når kvikksølvet kryper under nullpunktet er det ikke alltid en selvfølge at temperaturen innomhus holder seg på et behagelig nivå.

Her kan vinduene spille en avgjørende rolle, og det vet gründer og glassmester Dag Arne Kvamme alt om.

– Med de kalde og sure vintrene vi har hatt de siste årene, merker vi et stadig økende behov for bedre vinduer. Vi har mange oppdrag der vi bytter ut gamle tolags-glass med nye trelags, superenergi-vinduer. Det kan gi en helt ny hverdag for beboerne, forteller Kvamme.

Les mer om hvordan energisparende vinduer fungerer.

– Vi fikk et helt nytt hus med nye vinduer. Endelig holder vi varmen inne i huset, sier huseier Ole Morten Erviksæter fornøyd.

– Vi fikk et helt nytt hus med nye vinduer. Endelig holder vi varmen inne i huset, sier huseier Ole Morten Erviksæter fornøyd.

Ekstra klær innendørs

Forskjellen i varmetap og dermed strømutgifter kan faktisk bli så ekstrem at den for noen blir vanskelig å tro på. Det fikk huseier Ole Morten Erviksæter fra Ervik i Nordfjord erfare.

– Da vi bygde huset vårt bommet vi dessverre stygt på valg av vinduer. Til tross for godt isolerte vegger og konstant fyring, slet vi med å få innetemperaturen høy nok. Overflatetemperaturen på tolags-vinduene våre var helt nede i to grader, og en julaften måtte vi kle på oss ekstra klær for å ikke fryse fordervet, forteller han.

Utskifting av gamle, punkterte eller knuste isolerglass er glassmesternes hyppigste oppdrag.

Utskifting av gamle, punkterte eller knuste isolerglass er glassmesternes hyppigste oppdrag.

Strømmåler-bom?

– Vi kontaktet derfor Glassmester Kvamme, som uten problemer og med super service byttet ut vinduene våre med trelags superenergi-vinduer. Resultatet ble et helt nytt hus. Vi reduserte varmetapet med hele 80 prosent, og fikk til og med kraftlaget på tråden som mente vi hadde lest av strømmåleren feil siden behovet for strømfyring nå var helt annerledes, smiler Erviksæter.

Glassmester Kvamme har også utført mange oppdrag for både offentlig og privat næringsliv. Les mer her.

I over 20 år har Glassmester Kvamme reist rundt med glassklare ekspertise.

I over 20 år har Glassmester Kvamme reist rundt med glassklare ekspertise.

Vedlikeholdsfritt resultat

Huseieren er også imponert over måten utskiftingen ble gjennomført på. Her satte Glassmester Kvamme de nye vinduene rett inn, uten å skifte rammer og karmer.

– De aller fleste karmer og rammer som har vært godt vedlikehold, og ikke står i et altfor tøft klima, holder lett i 50-60 år og kan derfor brukes på nytt, forklarer Dag Arne Kvamme.

– Samtidig som vi monterer inn nye energisparende glass, setter vi også på vedlikeholdsfrie lister i PVC slik at man aldri mer trenger å tenke skraping og maling av vinduene, legger han til. 

Arvelig ekspertise

Glassmesteren har siden 1992 reist rundt med alt fra utskifting av punkterte ruter til montering av sommerstuer som oppdrag. I dag ambulerer selskapet i tre fylker med sine tre monteringsteam, en selger og en som står for administrasjonen.

Se Glassmester Kvammes reiserute for 2013.

– Jeg kan med stolthet si at vi har vokst til å bli av de største glassmesterfirmaene i Norge. Jeg har sågar to sønner med fagbrev i glassfaget, så jeg ser ingen grunn til at vi skal noe annet sted enn opp og frem, smiler Kvamme.