Bygget en mini-bydel i Bergen - Vestlandet

/ Vestlandet

Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

– Det har vært et krevende prosjekt, , og vi har fått servert en god dose utfordringer. Men nå ser vi ni flotte leilighetsblokker og har glemt alt slitet. Sluttresultatet kan alle være stolt av, sier administrerende direktør Terje Nøttveit i Strand AS.

Nesttunvannet Terrasse i Bergen består av i alt 145 Pluss-leiligheter, drøyt 18000 kvadratmeter parkering og 4300 kvadratmeter næringslokaler og er et samarbeid mellom Teigland Eiendom og Selvaag Bolig. Plussboliger er en ny og spennende boform. Ved å tilby Plussboliger med service, opplevelser og trygghet bringes noe av servicen kjent fra hoteller inn i boligprosjektet. 

Følg FM Strand på Facebook

Administrerende direktør Terje Nøttveit i Strand AS (t.v) og prosjektleder Vidar Hansen er fornøyd med at Nesttun Terrasse nå er ferdigstilt, og at alle beboerne har flyttet inn i de største byggeprosjektet i selskapets historie. (Foto: Arvid Steen)

Administrerende direktør Terje Nøttveit i Strand AS (t.v) og prosjektleder Vidar Hansen er fornøyd med at Nesttun Terrasse nå er ferdigstilt, og at alle beboerne har flyttet inn i de største byggeprosjektet i selskapets historie. (Foto: Arvid Steen)

Avansert byggeprosess

Totalentreprenøren Strand AS har sørget for å bygge leiligheten som er fordelt på ni blokker. Blokkene er nærmest sprengt inn i fjellveggen, tett inntil Møller bil på Nesttun.

– Ikke bare har det vært et stort byggeprosjekt, det har også vært kompliserte grunnforhold og mye rassikring . Samtidig er noen av blokkene plassert på taket til bilforhandleren. Et av kravene var at de ikke måtte stenge under byggingen. Det har vi greid. Men det har også vært en tøff jobb med inntil 130 arbeidsfolk på arbeidsplassen som har tråkket rundt beina til bilmekanikerne og kunder, sier prosjektleder Vidar Wåge Hansen.

Les mer om hva Strand AS kan tilby av tjenester

Vi har fått til et sluttresultat som vi er stolte av som fagfolk

Administrerende direktør Terje Nøttveit i Strand AS.

Bygget opp som et hotell

– Alle leilighetene har tilgang til bemannet resepsjon på dagtid som ligger i et servicesenter. Her kan man også slappe av i lounge, hvor det ofte serveres vafler, kaffe og noe småsnacks til beboerne, eller trene i et godt utstyrt treningsrom. , sier Nøttveit, og ser seg rundt i servicesenteret som langt på vei minner om en moderne hotellresepsjon.

Resepsjonisten kan hjelpe beboerne med forefallende arbeid, som å bestille billetter, hente post og lignende småtjenester. Via resepsjonisten kan beboerne også booke et moderne selskapslokale med plass til drøyt 50 gjester.

Strand AS har vært med å bygge Bergen og Vestlandet siden 1960.  Selskapet har med årene vokst til å bli en av de store totalentreprenørene innen bolig. Derfor var det et stort løft for selskapet å ta på seg jobben med å bygge 145 Plussleiligheter på Nesttun i Bergen, forteller Terje Nøttveit.

–På dette prosjektet ble vi kastet ut på dypt vann. Nesttunvannet Terrasse er det største byggeprosjektet i vår historie, og det har vært en lærerik reise fra byggestart fram til nå hvor de siste leilighetene legges ut for salg, sier Nøttveit.

Nesttunvannet Terrasse er blitt et banebrytende prosjekt. (Foto: Arvid Steen)

Nesttunvannet Terrasse er blitt et banebrytende prosjekt. (Foto: Arvid Steen)

Lærerik prosess

Dette ser du ikke ofte på Vestlandet: Leilighetene har som en av få fått egen bocciabane side om side ved lekeplassen.  Her er det plass til eldre og yngre som vil leke. (Foto: Arvid Steen)

Dette ser du ikke ofte på Vestlandet: Leilighetene har som en av få fått egen bocciabane side om side ved lekeplassen. Her er det plass til eldre og yngre som vil leke. (Foto: Arvid Steen)

Han utdyper at «lærerik reise» ikke bare har vært positivt:

– Vi skal være ærlig å si at vi hadde innkjøringsproblemer med byggetrinn 1. Men vi har lært, snudd om på organisasjonen og fått til et sluttresultat som vi er stolte av som fagfolk. Vi håper at beboerne og utbygger, også er fornøyde med sluttresultatet, sier Nøttveit.

Les mer om hva Strand AS kan tilby av tjenester